lördag 27 juni 2015

Lördag på Öland

Idag har det varit varmt på Öland! Jag gick en promenad med Lily bort till Köpstaden i kjol och linne, så kul att äntligen få använda sina sommarkläder.
Pappa berättade att han pratat med en granne vars fru skriver upp hur vädret varit och enligt henne var det i år precis som i fjol och värmen kom som i nästa vecka och varade fyra veckor, så vi håller tummarna på att det blir likadant i år!
Imorgon kanske premiärdoppet kommer ske, var borta och doppade fötterna innan och det kändes inte så jättekallt faktiskt.

Robin körde lopp innan med sin passhäst Different In, han fick ett bra lopp, spets från start och ända till 5 meter innan mål, då kom favoriten och la mulen i blöt och vann med en hals. Retfullt!
Men ett par bra bilder blev det iallafall, dammade av zoomobjektivet och klättrade upp till lite högre höjder, tyckte det blev lite mer liv i bilden då. Sen på bild två kollar Robin så käckt in i kameran och alla fyra benen sitter där de ska.

Därefter tog farmor, jag och Lily en kvällspromenad och mumsade lite glass nere i hamnen. Lily är för rolig, när vi tittade till låg hon och kämpade och hade halvvägs satt sig upp! Så jag satte henne till rätta och då blev hon supernöjd och satt och spanade ut över solnedgången en lång stund!
Imorgon blir det kroppkakor!







lördag 20 juni 2015

Midsommar!

Lilys första midsommar spenderades hemma hos goda vänner i Rosenholm, med sillunch, regn, jordgubbstårta, kubbspel, lite mer regn och fantastiskt goda grillade räkor thai-style som avslutning! 
Rätt som det var va klockan 22:30 och inte 20 som jag trodde!
Tiden går verkligen fort när man har roligt!
Idag blir det av till Öland och imorgon kör Robin lopp i Kalmar, spännande!











tisdag 16 juni 2015

en fyramånaders bebis

Jösses vad tiden flyger förbi i ett rasande tempo! Vi är snart inne i halva juni, men sommaren lyser med sin frånvaro. På torsdag ska Lily besöka sin första Lövmarknad, vi får se om hon godkänner bärselen eller om vi får gå med vagnen och trängas. Bli en sån som man själv har förbannat genom åren, köra folk på hälarna och ta upp onödigt mycket plats mellan stånden..
När man får barn själv får man helt plötsligt förståelse för allt man förut retat sig på. T.ex barn som skriker på offentliga platser. Nu vet man hur den föräldern känner sig, paniken som närmar sig, hjärtat som bankar allt hårdare i bröstet och kallsvetten som bryter fram. Huga!
Nej, numera ler jag förstående mot föräldern istället för att blänga ilsket på barnet..

Häromdagen kände jag att kameran inte fått arbeta på länge och med tanke på hur fort Lily's utveckling går så måste det nog bli minst en fotosession i veckan!
För ett par veckor sen vände hon sig från rygg till mage och nu gillar hon att "stå", dvs vi håller henne så låtsas-står hon med de små benen, vinglandes som en hula hula flicka på instrumentbrädan på en amerikanare, så gulligt!