söndag 30 november 2014

Falk Nalan

I fredagsnattens kyla tog Robin och Falk Nalan sin andra seger tillsammans.
Värmningen kändes bra och det höll sig till loppet där ekipaget, efter en lite dålig start, på andra varvet tog över täten och höll den in i mål.
Mamma och jag var där och hurrade och rosorna jag fick värmde gott i natten!

 Vi gick glada i hågen in för att checka in vinsten, vi hade fegat och satt 50 vinnare 50 plats på Robin, och det hade ju ändå gett en del eftersom vinnare gav 6 gånger pengarna, så döm av min förvåning när damen i kassan ger oss 55;-. Va i hela fridens namn?!
Då visar det sig att tjejen i luckan som vi spelade hos hade satt pengarna på loppet innan!
Tur i oturen så hade den hästkraken kommit på plats iallafall, annars hade vi gått helt bet!
Så lär av mitt råd, gå aldrig till en dam som sitter i luckan med munnen full av mat och om du ändå skulle, dubbelkolla alltid lappen innan du går därifrån!


Defilering.

Defilering.
Första varvet, sist i andraspår.

Andra varvet, här har de precis tagit över täten!

Mot mål!

Vinnarekipaget!








Segerdefilering.

lördag 22 november 2014

frost, bebis o lite loppis



I morse när jag vaknade hade frosten invaderat trädgården och jag klädde fort på mig och sprang ut med kameran i högsta hugg. Älskar det där "krispiga" som blir när frosten kommer!
Efter en riktig helgfrukost var det sedan dags att vinka av Robin som skulle iväg till Mantorp och köra två lopp, sen sova i stallet och jobba hela söndagen. Hade varit trevligt om han alltid var ledig om helgerna, eller åtminstone kunde sova hemma, men så är det när man bor långt från jobbet och börjar tidigt.
Strax där efter mötte jag upp mamma och vi körde en hederlig loppisrunda i Karlskrona, det är säkert ett par år sen sist! Hittade lite smått och gott, inget så roligt att det är värt att fota dock, det är dåligt med porslin nu för tiden, men ett par reda-lådor, en vas och lite annat blev det. Kanske kommer en bild på Instagram senare.
Igår var vi på 40-års fest och träffade gamla vänner, det var en salig blandning av folk och det blev en riktigt trevlig tillställning med många skratt! Det blev såklart en del gravid-snack eftersom vi var två gravida och tre småbarnsmammor och alla delade med sig av erfarenheter bla inför den stundande förlossningen. Känner mig rätt peppad faktiskt, inte särskilt orolig, så jag hoppas att den känslan håller i sig!
Bebis bökar runt väldigt mycket just nu, barnmorskan sa att den har "gymnasik" där inne, att den sträcker på armar och ben och det märks verkligen! Man kan känna att något trycks mot magen och känner man på magen så känner man en ben, arm, rumpa eller vad det nu kan vara, så häftigt!
Tänkte jag skulle lägga upp ett inlägg om graviditeten hittills, med magbilder och sådär, tycker det är kul att se hur man växer.
Men nu blir det lite frost!







Bonusbild på vårt lilla hem. :)

måndag 17 november 2014

Operation barnrum!

Nu är det dags att ta tag i det sista renoveringsprojektet i huset, barnrummet! Äntligen ser vi ljuset i tunneln, lagom till väntad BF! :)
Jag har en ganska klar bild av hur jag vill ha det, så det ska bli kul att se om det blev som man tänkt sig i slutänden, eller om det blir som med köket, helt annorlunda! Det är samma sak här, jag velar mellan två olika stilar, retro med klara färger och teak, samt ljust och pastelligt. Förmodligen blir det en blandning av alltihopa. 
Lägger in en hel hög med före-bilder!






 Robin och paps börjar med att ta bort listerna.

Det gick som tur var lätt att riva loss tapetvårderna!



 Två bilder från idag, när vi började sätta upp renoveringstapeten. Imon fortsätter vi!