söndag 28 september 2014

Fredrik A. Kayser


Idag har vi varit hemma och rensat, plockat och donat hela dagen. Kan säga att det verkligen är behövligt! Bebisens rum måste vara färdigställt till januari och det mesta jobbet har legat i att tömma det tilltänkta barnrummet, det som vi inte börjat med utan bara proppat in allt som vi inte hade någon plats för. Så just nu står pappas pojkskrivbord där fåtöljen på bilden stod innan och fåtöljen har jag tvingats lägga ut till försäljning. Den är så snygg, men tyvärr är huset ett par rum för litet för att kunna spara saker bara för att de är snygga. Har fått reda på att det är den norska designern Fredrik A. Kayser som ligger bakom modellen som troligtvis heter "Model 965".
Finns intresse så hör av er!



onsdag 17 september 2014

svampfrossa!


Nu har hösten kommit igång på allvar, det märkte jag och föräldrarna av när vi åter gjorde ett försök i svampskogen. Denna gången var det jackpott och det räckte att kliva ur bilen för att plocka korgen full med svart trumpetsvamp, som jag aldrig sett "live" förut! Och hade inte varit för mamma så hade jag allvarligt talat misstagit dem för en hög med rutten svamp, för de såg inte särskilt aptitretande ut..
Trattkantarellerna fanns precis överallt och här och där tittade även gula kantareller och taggsvampar fram, så när vi begav oss hem efter ett par timmar var korgarna helt fulla! Så som jag har längtat efter ett svamp-år! Mindre kul var det på kvällen när allt skulle rensas/förvällas/läggas på tork, men med mamma och Robins hjälp blev det tillslut klart och vi kunde avsluta kvällen med kantarellmackor.










måndag 8 september 2014

Devs Delilah

Så var det äntligen Lailas tur att vinna! Vilken duktig liten häst detta är!
Hon kämpade tappert hela vägen in i mål med Robin i sulkyn på Tingsryds milebana.

 Upploppet. 

Målgången.



Laila var alldeles segerrusig och ville inte alls stå still och få prisrosett!















 Segerdefilering.



Nu blir det en dusch för damen!

torsdag 4 september 2014

Sågen fynd - part 2

Höstens sista ros?

Torsdag och känner mig något bättre från denna monsterförkylningen Allan. Kan inte begripa vart allt snor kommer från! Det är bara host, snörvel och fräs som hörs här hemma. Usch.
Passade på att fota lite fler fynd när en ljus stund framkom i samband med frukosten, För äta är det roligaste jag gör här hemma just nu. Mackor och risgrynsgröt på korv. Det är så man börjar få julkänslor. Nej, nu ska jag sova.

Behöver hjälp att tyda dessa två autografer. Någon som känner igen?
Beatrice Hansson på ljusstaken?


 Invigde mitt "ljushus", mycket nöjd, men måste försöka få ut skrynklet där det varit vikt utan att göra brännhål efter strykjärnet.

Denna hade jag i stor variant sedan innan, alltid kul att hitta små tillhörande!




måndag 1 september 2014

Sågen loppis

Igår var det dags för en av årets bästa loppisar, nämligen Sågen. Jag var på plats trekvart innan och kollade runt lite innan jag ställde mig att vänta och folkmassan växer sig större. Plötsligt känner jag hur det slår lock för öronen, hjärtat börjar slå snabbt och hårt och jag blir helt varm i ansiktet, shit, jag håller på att svimma! Försöker andas djupt men får tillslut sätta mig ner på knä till det går över. Jag ställer mig upp igen och det går 5 minuter, bara 10 minuter till insläpp nu, då börjar det igen, fast ännu värre. Jag sätter mig på huk och tjejen framför reagerar direkt och frågar hur jag mår. När hon hör mig fixar hon snabbt fram ett kex från en av de två tjejerna som står bredvid, här ät detta du måste få upp ditt blodsocker! Den andra tjejen sticker till mig ett äpple och springer ut och köper en Loka till mig, en dam på min högra sida ger mig två Dextrosol och strax kommer tjejen tillbaka med Lokan, den första tjejen håller hela tiden handen på min rygg och pratar lugnt med mig. Jag känner mig snart bättre, reser mig på darriga ben och tackar alla inblandade. Blir rörd av att så många människor bryr sig och hjälper till såhär! Den första tjejen och jag springer på varandra 4-5 gånger till under eftermiddagen och hon kollar varje gång så jag fortfarande mår bra.
Jag kände allt eftersom eftermiddagen gick att jag började få feber och ont i leder och höfter och när kvällen kom var jag sängliggande med halsflussliknande symtom och feberfrossa. Fy sjutton! Och inte har det blivit bättre under dagen heller, jag lär nog ligga klubbad i ett par dagar till.

Men jag hann få tag i några prylar innan jag åkte hem, bland annat dessa 11 saftglas, märkta "England", ett par vaser, en Rörstrandljusstake, en damejeanne och ett Lundby dockskåp med källare, som kommer bli vinterns projekt. Bilder kommer.
Nu ska jag spraya näsan full med Nasin, ta en alvedon och ett par halstabletter och krypa ner. Natti natti!