måndag 28 april 2014

rosa fluff


Våren! Finns det någon vackrare tid på året? 
Måste bara bjuda på en rosa fluff orgie utan dess like!
















tisdag 22 april 2014

Halmstad

Igår fick jag agera förste hästskötare när Robin hade två lopp på Halmstadstravet. Spännande och lärorikt, man blir mer mörbultad än man tror! Trampad, knuffad, trött men väldigt glad var jag när dagen var över! :)
Det blev tyvärr inga vinster, men en peng i bägge loppen.
Jag hade även med mitt nyinköpta teleobjektiv, Canon 55-250 och är mycket nöjd med resultatet, till skillnad från Tamronobjektivet jag köpte först på 18-270. Det var som "de vise" sa, när det är så stort omfång blir inte kvalitén den samma.

 Alfas Genie i värmningen.





 Alfas Genie i loppet. Slutade 7:a.

Värmning Heavelynn Maid.

 Här rycker Robin skorna inför loppet.

 Pysslar om lite.

Heavelynn Maid inför loppet.

 Heavelynn Maid i loppet. Slutade 5:a.

torsdag 17 april 2014

magnolia och krossat glas

Varje morgon denna veckan har jag kört förbi parken, med ett fantastiskt vackert magnoliaträd och tänkt att "det skulle jag fota".
Idag hade jag kameran med mig och när jag åter fick syn på trädet körde jag inom och tog fram kameran. När jag går mot trädet hör jag hur det rasslar och tänker, har det kommit in grus? När jag så blir helt kall när jag inser att kameraväskan for i golvet strax innan jag körde..
Jag tittar på locket och ser att det är helt intryckt. Höjden av otur när ett fall på 30 cm kan orsaka sån skada. Får tillslut skruva bort UV-filtret eftersom locket sitter bergfast, fortfarande kall av fasa.
När jag ser allt glassplitter över hela linsen är allt hopp ute.. Men sen inser jag, det är filtret som tagit smällen, linsen är helt intakt! Hallelujah, vill jag vråla över parken!
Tänk att killen i affären kunde ha så rätt, 159;- är en billig försäkring, fast det kändes dyrt för ett feset litet filter just då. Så oerhört tacksam att jag köpte det och det borde verkligen alla med en systemkamera göra!
Trots glassplitter och fingeravtryck fick jag ändå några bilder på det förbenade trädet tillslut.













måndag 7 april 2014

vår!

När våren kommer vaknar mitt fotointresse till liv! Efter en träff med mor och far i Johannishus med lite fika och lite renoverande, så körde jag inom kohagen där morfar och jag alltid gick. Varje vår letade vi efter "oxöron" och när man hittade dom visste man att våren var i antågande!








torsdag 3 april 2014

blomparaden

Det vankas vår på Hantverkarevägen och i söndags kröp jag runt i rabatterna för att föreviga blommor och bin! 
Min favorit är bild 1, vilken är din?