fredag 24 januari 2014

stringhyllevägg

I onsdags fick vi färdigtapetserat och jag funderade under tapetseringen för fullt på var min efterlängtade stringhyllevägg skulle passa sig så tillslut kunde jag inte hålla mig utan mätte väggen och sprang ner i källaren och hämtade gavlarna! Såhär nånting borde bli bra, eller vad säger ni?

onsdag 22 januari 2014

irritationsmoment

Paps fixar till renoveringstapeten. Notera den snygga dörren!  ;)

Ikväll tar vi på oss snickarbyxorna igen och kör sista rejset med renoveringstapet i TV-rummet. 
Tapeterna tog ju slut när vi hade halva sista väggen kvar i söndags, typiskt! 
Men nu har mor o far varit och köpt nya. 
 Både mamma och Robin var lediga idag, jag ska sluta en timme tidigare, så pappa jag och Robin kan åka gemensamt ut. Mamma är redan där och har lagat middag till oss, hon är bäst! 
Tycker det är så kul att vara där och pyssla tillsammans allihopa, se hur vårt nya boende växer fram, planera en stringhyllevägg samtidigt som man mäter tapetvårder. Det kommer bli så snyggt! 

 ...och lugnt o skönt..! 
Vet inte vad grannen ovanför håller på med, har inte märkt av honom under 1,5 år, men sista halvåret har han börjat leva rövare om kvällar och nätter! 
 Igår satt han och vrålande NEEEEJ precis när jag somnat till så man blev skiträdd! 
Detta upprepades ett par, tre gånger, följdes sen av irriterade, klampande fotsteg från sovrummet, ut i köket och sen tillbaka igen. Vad är det frågan om? 
Och vilken tid på natten man än vaknar så låter det uppifrån honom. 
Är det inte rullande med stolen så är det TV på döv pensionärsnivå, dunkande musik, högljudda diskussioner eller klampande forsteg. 
Sen ringer hans väckarklocka vid 5-snåret, jag är fruktansvärt lättväckt på morgonen så jag vaknar ju direkt! Hade han stängt av den direkt hade det väl inte vart så farligt, men den ligger och ringer o ringer, brummar så hela taket skakar, ca en timme innan han går upp och stänger av den. 
 Har bankat i taket i ren desperation några gånger och då kommer han upp ganska snabbt, men då sätter han sig vid skrivbordet som är precis ovanför våra huvud och rullar fram och tillbaka på stolen i en timme istället innan det är dags att gå till jobbet istället! 
Kan man inte bara sova när det är natt som vanliga människor?!




söndag 19 januari 2014

våren på intåg

Iallafall i köket, älskar tulpaner och dessa fick jag av svärmor på födelsedagen. Denna helgen är det renovering av tv-rum som gäller, kolla in Hantverkarevägen 5.








fredag 17 januari 2014

hexagon

Är hysteriskt shoppingsugen nu när jag vet att vi ska flytta! Finns massa fin inredning på Ellos, jag har redan köpt en hög snygga kuddfodral, men nu är har jag hittat deras snygga hexagonhylla! Kan jag hålla mig..?


onsdag 15 januari 2014

flytt


Vi har nu tagit beslutet att flytta in i mormor och morfars gamla hus i Johannishus!
Jag har ju funderat på detta av och till sen morfar gick bort, och vi började tillomed renovera sovrummet hösten 2012, men sen träffade jag Robin och projektet lades på is.
Jag nämnde förslaget för honom ett par gånger, utan större respons.
När sen hyran på lägenheten höjdes i början på januari så började vi prata om att köpa en egen, större lägenhet så vi "betalade till oss själva" istället.
Därifrån tändes så lampan om huset igen och så, hux flux, så gick Robin med på förslaget! Helt fantastisk, jag är superglad och framför allt känns det roligt eftersom det var ett gemensamt beslut och inget som bara den ena av oss ville.
Så redan kommande helg hade mor och far påbörjat renoveringen i storarummet, dom blev lika glada som jag och fick en rejäl nytändning! Det är ingen höjdare att renovera ett hus där man inte vet vem som ska flytta in eller när eller om det någonsin kommer bo någon där igen.
Så plötsligt var det roligt igen och vi fick bort tapeterna i hela rummet på en eftermiddag, pappa hade beräknat att endast få bort listerna under denna tiden, eftersom det var sånt fruktansvärt jobb med tapeterna i sovrummet, så det blev massa plustid!
Sedan dess har pappa påbörjat målningen av två väggar, men förmodligen får vi sätta upp renoveringstapet som vi sedan målar då underlaget är så pass dåligt. Det är lite dyrare, men om man tänker på all tid vi sparar så känns det som en bra lösning, dessutom blir resultatet super!

Så, till förmån för denna nystart, och för att jag ville testa en annan bloggportal, så har jag startat bloggen "Hantverkarevägen 5", där jag kommer skriva om renoveringen av huset och så småning om livet där.
Detta innebär såklart inte att Sandy's Retro kommer gå i graven, jag kommer fortsätta skriva här som vanligt.
Hoppas ni vill följa med på vårt nya projekt! :)



måndag 13 januari 2014

födelsedagsfirande

I lördags kom några av de närmsta vännerna och firade min födelsedag hemma på Ekholmen. Sara och Markus hade ordnat en perfekt present, massa mumsig mat som vi genast satte tänderna i! Sara är en riktig hemmakock och hade gjort två egna inläggningar, en av champinjoner och en med musslor, himmelsk goda! Olika ostar, marmelad, oliver, soltorkade tomater, melon, ölkorv samsades på Jamie Oliver's skärbräda och utöver detta hade hon sytt en snygg tygkasse i retrotyg samt gjort ett armband till mig.
Lisa hade köpt ett presentkort på The Home Company, så vi kommer ha en heldag på stan och spana snygga designprylar tillsammans! Tack allihopa!







onsdag 8 januari 2014

dessa kuddfodral!

Nu har jag shoppat loss på kuddfodral igen. Jag är hopplös! Men det går bara inte att motstå dem just nu, tror det har något med vårkänslor att göra, ut med julen och in med nytt & fräscht!
Hela lägenheten håller på att förändras, nu är det mycket grafiska mönster, svart/vitt, stilrent och modernt stuk hemma. Ja, och ett o annat motiv med småkryp såklart..


söndag 5 januari 2014

enhörning

Ibland köper man helt meningslösa saker på loppis och den här är ett bra exempel, en enhörning i glas? Ja, varför inte?





lördag 4 januari 2014

frukostbröd



En lördag utan något speciellt planerat är det bästa man kan vakna upp till. Gå upp och sätta på en kopp kaffe, slänga i en maskin tvätt, plocka lite. Idag fick jag för mig att testa ett recept på bröd och det blev en glad överraskning till frukosten! Saftigt, gott och snabbt. 
Lätt som en plätt, testa!

Blanda de torra varorna först:
2 dl fiberhavregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1,5 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat

Tillsätt sedan:
4 dl filmjölk
1 st finriven morot
1,5 msk honung

Blanda ihop allt, degen ska vara rätt så kletig, lägg på ett bakplåtspapper eller i en brödform och grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 45 min.




torsdag 2 januari 2014

Best Moments on Instagram 2013


Har funderat på en summering av året som gått, får se om jag hinner ta tag i det snart!
Tills dess bjuder jag på en Instagram-summering!
Trevlig fortsättning!