måndag 29 mars 2010

hus igen

Nu hittade jag ett potentiellt hus i Inglatorp. Inte hela vägen till Rödeby, utan mitt emellan. Litet med vinklar och vrår och inte så dyrt heller. Får se vad J tycker om det när vi kör förbi senare idag.
Em hade hittat blåsippor förresten! Det går snabbt nu när snön smält bort! Själv hittade jag både krokusar och annat i min trädgård i helgen.




lördag 27 mars 2010

lördagen

Det blev ingen musik, satt och lyssnade på killarna istället och jag kan säga att det var längesen jag hade så kul på jobbet! Satt och röjde undan avtal tills ett, sen körde jag in till Pantarholmen och gick i secondhand affärerna. Trodde mig ha gjort ett riktigt fynd när jag inhandlade ett par Carlskronaridstövlar för 100 spänn. När jag sen kom hem och jämförde med mina gamla såg jag dock att det var fejk. Missade att det skulle stå Carlskrona på skaftet, vilken miss. Suck.
Nu kom föräldrarna till dom små barnen jag vaktat hem, så jag skiver klart sen.

Sådär, då var jag hemma igen, har som sagt vart ute i Skillingenäs med J och passat hans underbara syskonbarn. Har vart myckt barn idag, för när jag va färdig på Pantarholmen körde jag in till stan för att hälsa på Em som jobbade. Då satt hela familjen där, så vi fikade och hade jättetrevligt. Ville är ju för för söt och det är så roligt att jag förstår i princip allt han säger, trots att han bara är 3. Lilla Molli är den perfekta bebisen enligt mig, alltid glad, vaken och med, spyr aldig och tycker om när jag håller henne. ;)

Nu är det nån himla cowboyfilm på sexan, alla springer runt och skjuter alla, gillar inte sånt, men orkar inte gå och byta kanal. Hade velat se en skräckis, men pallar inte vara rädd helt själv i detta stora huset! J jobbar och kommer inte hem förrän framåt fyra. Kanske ska gå och lägga mig och läsa klart den där boken jag fick låna av Mysan för typ ett år sen, så hon kan få tillbaka den snart, pinsamt!

Glöm nu inte vrida fram klockan!

jobba på en löda

Dagens vårtecken.


Här sitter jag , ensam på jobbet en lördag. Mycket skönt att kunna jobba helt alena, ifred och i det tysta, får så mycket gjort då.
Med oj, vad är det jag hör? Jo, nu kommer killgänget, då blev det ingen lugt jobbdag iallafall..
Fast dom brukar bara låta en stund innan dom kommer tillrätta, sen är det tyst och skönt igen..
Ska stoppa in Spotify i öronen strax, har en hel hög låtar jag är kär i just nu. Ska lägga upp en liten lista här i ett senare skede under dagen. Men just nu ska jag dricka lite kaffe och värma upp inför allt jobb som väntar mig!


Dagens vårtecken.

torsdag 25 mars 2010

små funderingar

Dagens minne.
Tänk att få vara så liten och lycklig, ovetandes om livets mysterier!
Jag, sommaren 1984.


Såg minsann att en liten minikrokus smugit sig upp sen igår. En liten lila fläck bland alla löv, jord och mindre snabba knoppar. Härligt!
Dagens väder lockar till en liten lunchpromenad, men med bara 30 minuter så hinns det inte med tyvärr. Lunchen ska värmas, ätas, sen ska det diskas och dessförinnan ska man gå 4 trappor ner och sen upp igen.

Jag blir sugen på att åka hem och rida en sväng med Em, men det kanske kan hinnas med i helgen istället. Stallets hästar har semester, så ingen ridning idag alltså, saknar det verkligen, är veckans höjdpunkt! Förra lektionen övade vi "öppna" och det gick super, kändes som att poletten äntligen trillade ner. Inte lätt att läsa sig till sånt, man måste utövadet också.

Funderar på att ta en sväng på stan idag nu när lönen kommit. Behöver gå till bibblan och låna teoriböcker för mc-kortet också. Nu måste jag ta tag i mitt liv och inte bara låta det rinna iväg utan att något händer!

Måste köpa lite minipåskliljor, murgröna och annat smått och gott till trappens inplantering med, verkar ju som att frosten har släppt sitt tag nu!

onsdag 24 mars 2010

vår


Nu har jag vart på utvecklingssamtal med min chef och det kändes riktigt bra att höra hennes åsikter!
Hon var jättenöjd med mig och mitt arbetssätt och de sakerna jag behövde jobba på var inga stora saker egentligen och jag har fått inspiration att genomföra dem.
Känner mig på väldigt glatt humör i helhet idag, kan vara för att våren är i luften och solen skiner så härligt utanför fönstret. Knopparna frodas i trädgården och det ska bli så härligt att se vad alla lökar jag planterade i fjol blir!
Snart är det lunch också och jag har Flygande Jacob med mig som är så gott!

måndag 22 mars 2010

my darling

Jippi, min darling Amanda Jenssen kommer till Hasslöfestivalen!
Andra klara band är the Bones och legendariska Sinn Fenn med Caj Karlsson i spetsen, vilken återförening!
Jag ser verkligen fram emot årets festival!

helgen

Vilken helg, den har gått alldeles för fort, snabbare än vanligt.
Hela lördagen gick åt att hjälpa Fia flytta möbler, så nu är hela huset fullt och vi har försökt pussla in dem i rummen så gott det går, men vi har fortfarande två skåp stående i hallen och jag vet inte vart vi ska få in dem, så de får nog stå där ett tag.
I söndags var jag med killarna och körde cross, på grusvägarna bakom området. Jag saknade gupp, så J tycker jag ska följa med och köra på bana istället och det skulle ju va väldigt spännande!
Nu över vår och sommar ska jag börja ta mitt MC körkort, har övningskört två somrar och känner att det börjar bli dags. Synd bara att det ska vara så dyrt! Speciellt nu när man måste göra riskövningarna som kostar en hel del. Ska försöka ta det privat så sparar man ganska mycket, har ju den bästa läraren här hemma. :)
Fick även upp lite påskpynt, ett par hönor med tuppar här och där räcker bra, sen påskriset. Ska pyssla lite med Em och barnen, vilket jag ser fram emot!
Ikväll blir det nog en runda till Hasslö, hälsa på mor och far. Paps har lagat min plattång, så jag slipper köpa en ny. Sladden var helt paj, blir ett veck varje gång man snurrar upp sladden, så det ska jag undvika nu..

fredag 19 mars 2010

huvvet här och kroppen där..

Ännu en höna har kastat in handduken där hemma. J ringde vid 23 igår, mitt under fest och dans och skulle stämma av hämtning och passade även på att meddela att lilla lurvet, min fina friserade lilla höna-pöna, hade väldigt svårt att andas och typ höll på att kvävas, det pep och rosslade om henne. Jag ville ju såklart att han skulle vänta och se om hon blev bra igen, eftersom tuppen blev bra efter nån vecka. Men han tyckte bara det var djurplågeri, så jag sa att han fick bestämma. Så när jag kom hem på natten följde jag med ut för att titta på det lilla livet, men då låg kroppen här och huvvet där, så jag blev lite ledsen i ögat.. Vilken avslutning på en kul kväll då!

torsdag 18 mars 2010

maratonmöte

Sitter och förbereder mig mentalt för ett 6 timmarsmöte. Efter det är det after work med middag och dans, ska bli riktigt kul!
Det var klädsel jeans ochjag trodde jag hade den perfekta outfiten, men uppenbarligen så hade jag missat prova klänningen i butiken, för den satt som ett korvskinn och var alldeles för kort och alldeles för liten över brösten, så det såg inte riktigt klokt ut!
Istället fick jag ta ett par jeanstights med ett svart, lite längre linne under en tröja, som jag får ha på kvällen. Ja jisses, tänk om jag inte provat klänningen igår, då hade jag stått där med skägget i brevlådan!

Jag blev för övrigt skitnöjd med klippningen igår, klippte upp liiite i nacken, så det blev en sluttande page. Sen skulle vi göra slingor för att komma närmare min naturliga hårfärg, så att jag ska slippa hålla på att blondera och slita på det i framtiden och det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Dock snyggt, men mycket mörkare än jag förväntat!

onsdag 17 mars 2010

loppis och träningsvärk


Emaljerad mjölk/gräddkanna, perfekt för påskliljorna!
Till helgen ska jag börja påskpynta och få in våren i huset!


Sitter här med träningsvärk både i mage, rygg och axlar. Vi körde hårt på dressyrpasset igår och övade mycket öppna, precis vad jag behövde och hoppades på!
Det gick bra och äntligen trillade poletten ner, även om det står helt olika saker beroende på vilken sida man besöker. På en stod det att skänklarna ska ligga som våta kökshanddukar och inte röras alls, tygeln skulle även den vara helt stilla.
Så gjorde inte vi, utan Lottis sa att inner skänkel skulle vara långt fram och passa på bogen.
Vi började med skänkelvikning i vänster varv, för vänster skänkel, så de gick med nosen in mot mitten. Jättebra övning innan själva öppnan skulle göras!


I helgen roade jag och bror oss med att åka till Emmaboda/Lindås och gå i mina två loppisaffärer. Jag hittade en del, precis som vanligt. Bland annat lite påskpynt, en godishöna i lite äldre version, som jag velat ha! Bror köpte en fin lampa, 60-tals retro, lite dyrare, hela 350;-, men annars är det bra skick och billiga priser, det gillar vi!

Min fina godishöna.



Funderade över vad dessa små skålar skulle användas till. Farbrorn i antikaffären trodde det kunde va till att lägga tepåsar i. Söta är de iallfall!

söndag 14 mars 2010

skabberi skabbera

Husvisning i Kartorp. Mangårdsbyggnad från 1800-talet.


Dagens husvisning var en riktig besvikelse. För 2.2 miljoner hade jag förväntat mig nåt alldeles extra ordinärt, ett vackert hem, som taget ur en inredningsblogg.
Det första som kom emot mig när jag öppnade dörren till den vackra mangårdsbyggnaden var en stank av rök och hund. Hur kan man förstöra ett hus genom att röka inne? Det påverkade hela min syn och tur var väl det, för annars hade jag kanske gått där i min lilla bubbla och tyckt att allt var så förunderligt vackert och fint, istället för att som nu, se alla små felaktiga detaljer.
Allt såg fint ut på håll, men tittade man närmre var det flugskit i taket, lort på väggarna, dammråttor och katt/hundhår på varje textilier, det var ofärdigt och slarvigt.
Kan inte förstå att detta huset med lada och mark kan vara värderat tll 2.2 miljoner!
Jag hade inte ens gett 900 000;- för stället i det skicket!
Visst, ägarinnan hade inrett jättefint, precis som i en sån där fin blogg och hon hade så många saker att titta på, samlade under många års loppis och auktionsrundor, men om man hade tagit bort alla fina saker, så hade det bara varit halvfärdigt, lortigt och ofrächt. Eller rent ut sagt skabberi skabbera, som Louise sa.
Höjden av visningen var ju när en dam kommer uppspringande för trappen och frågar sin dotter om hon nyss spolat vatten i hanfatet på toaletten. Jo, det hade hon ju.. Ja, för det rinner ner i en balja i garderoben på nedervåningen! Jisses!!
Jag fotade ändå en hel massa för tips och idéer och om ni vill kika på de bilderna så finns de upplagda på min bilddagbok. Skriv din mailadress i kommentaren, så skickar jag www. och lösenord.

Annars har Lisa vart på besök idag, det var skönt att gå en runda och prata en massa, känns som evigheter sen sist!
Vi kikade på Melodifestivalen hos experten Elina & co. Hon blev mycket upprörd över att inte Eric Saade vann och jag kan hålla med om att Anna Bergendahls uppträdande och låt var både tråkigt och ointressant. Jag tror inte att det kommer nå någon högre placering i storfinalen i Oslo.
Nu ringde min kära bror som sitter ensam ute på ön. Han kommer hit och så ska vi dricka vin ihop, ska bli kul kul! Sitter redan med ett glas och njuter av kvällen.


Snödropparna är äntligen på G!

fredag 12 mars 2010

tävling!

Hopplektionen igår var superkul! Vi hade "tävling", så att vi skulle få öva på att rida fram, kolla banan och tävla, samt omhoppa. När vi kom in i ridhuset spetsade Russita öronen och tittade sig nöjt omkring, hon älskar att hoppa! Hon var lugn och sansad, brukar ha tusen spring i benen i vanliga fall. Vi hade lite höjd denna gången, 80 cm. Låter inte mycket, men sitter man på en häst som inte är mycket större än en D-ponny så blir hinderna rätt höga. Det var helt annorlunda med lite höjd, hon hoppade som en katt och man märkte hur kul hon hade.
Banan gick jättebra, förutom att jag missbedömde en sväng och gjorde den alldeles för snäv så Russita hade inte tillräckligt med fart för att hoppa.
Omhoppningen gick också bra, förutom att vi rev ett superenkelt hinder så hade vi näst snabbaste tiden.
Slutsatsen med lektionen blir att jag måste trycka till lite tidigare innan hindret, eftersom hon ofta kom för nära inpå och enligt mig planera min ritt lite bättre, med tanke på den dåligt planerade svängen.
Som avslutning fick vi välja valfritt hinder som Lottis höjde till 90 och då valde jag oxern, som kändes oändligt hög och bred. Precis innan det var min tur säger en av tanterna, av omtänksamhet, "tänk på att sitta ner så länge som möjligt, för hon brukar vägra på såna här höjder." Tack för det liksom, jag blev ju skitosäker och det går ju rakt ut till hästen!
Så när det var min tur och jag red mot hindret hade jag fortfarande inte bestämt om jag skulle hoppa den lite större oxern eller nöja mig med räcket! Men jag tog sikte mot oxern, satt ner, fokuserade gärnet och höll om med skänklarna och när jag kände att Russita skulle hoppa så gav jag skänkel och hon flög över i ett gigantiskt språng! Vilken känsla! Kändes som vi var i luften i 30 sekunder! Efteråt kände jag mig sjukt nöjd med vår insats och Russita frustade glatt i samtycke!

På långfredagen anordnas det en hopptävling i stallet och jag funderar på att anmäla mig, behöver verkligen öva upp mina tävlingsnerver inför ridskoleserien!

torsdag 11 mars 2010

nytt drömhus i sikte!

Nu väcktes mitt hopp till liv igen när jag råkade hitta ännu ett drömhus! Fast detta är annorlunda, detta är verkligen perfekt! Det enda som är dåligt är priset som är i högsta laget, men allt är renoverat, så det är bara att flytta in. Behöver knappt tapetsera om ens!
Visningen är redan på lördag, spännande! Ska bli kul och se om jag springer på Louise denna gången också! Avslöjar mer efter lördagens visning!

Nu ska jag hem och slänga i mig en macka innan jag kör till stallet. Idag är det banhoppning, den blev ju inställd förra torsdagen för Lottis va sjuk. Vikarien misstog nog oss för att vara nybörjare, för vi skulle öva skänkelvikning i en timme! Hallå, hästarna blir ju totalt uttråkade och oresonliga och dessutom har jag kunnat den övningen i 10 år typ!
Men men, jag vågade inte säga nåt så jag får skylla migsjälv för att jag fick sitta långsida upp och långsida ner tills Russita blev både uttråkad och irriterad över bristen på spännande upplägg!

onsdag 10 mars 2010

vad hände med rockenrollen?



Missa inte Royal Republic när dom lirar på Statt nu på fredag!

[när det äntligen händer nåt rockenrolligt i stan]

måndag 8 mars 2010

äntligen hemgång!

Nu ska jag pallra mig hem innan jag får ett nervöst sammanbrott. Har varit så mycket idag att jag varit förvirrad och haft ont i magen och huvvet större delen av dagen. Det kommer saker från alla håll, telefon, mail, chatt och i 2 olika system, känns som att jag håller på att gå i bitar när alla sliter i en åt olika håll på en och samma gång!
Nu kom snälla Sus och sa att hon satte mig endast på en sak imorgon, vilken lättnad!
Jag har drömt mardrömmar om jobbet senaste två veckorna och har allmänt svårt att sova eftersom jag drömmer att jag är på jobbet i de mest kniviga situationer!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, sitta framför teven och virka på min lilla grytlapp.. ja, skratta ni, men det är verkligen avstressande!
/tant sandra

bortfall


I helgen fick vi ta farväl av vår fina vita kochinhöna. J sa att hon varit dålig ett tag, så det var väntat. Att man kan bli så fäst vid en höna! Men det är ju våra små husdjur eftersom vi inte kan ha varken katt eller hund pga J's allergi.
Vi får kontakta vår kochin-leverantör och be om ett nytt vitt exemplar, så inte den kvarvarande svarta kochinhönan blir ensam. Hade gärna tagit en brun också, tycker de är så fina!
I övrigt har det varit en händelserik helg, gårdagen kändes 48 timmar lång vilket var väldigt skönt. Känner verkligen att det soliga vädret påverkar en positivt, jag blir piggare, gladare och får mera ork.
Så härligt att gå runt i trädgården och inspektera vårtecknen, det är dock inte så många än, men några fler lökar har kommit upp. Jag huttade ner lite allt möjligt i en egentillverkad rabatt på solsidan av lilla skolan, så det ska bli väldigt intressant att se vad det var jag planterade egentligen..

torsdag 4 mars 2010

liten uppdatering

Fortfarande dålig uppdatering här. Har så mycket på jobbet så det blir liksom ingen tid till att sitta och blogga och jag har väldigt svårt för att skriva meningslösa saker bara för skrivandets skull. Såå, istället blir det helt tomt, jag hoppas ni kan ha överseende med det. ;)

Just nu funderar jag på en restresa. Har tjatat på J att jag vill tillbaka till Thailand under 2 års tid, men det kommer alltid något ivägen. För tillfället finns det inte tillräkligt med betald semester för att ta en tvåveckorsresa, vilken känns surt eftersom jag själv sparat 11 dagar till en resa förra året. Turligt nog kommer 9 av dem sparas till nästa semesterår och 2 dagar brinner inne om jag inte plockar ut dem innan sista mars.
Därför sitter jag nu och funderar vart det är varm och trivsamt i slutet på mars. För en vecka har han råd med iallafall, sen 3 till i sommar.

Imorgon blir det filmkväll med Em & co, ska hyra Luftslottet som sprängdes och göra hemmagjord pizza.
På lördag är det två kalas, en bror och en syster som ska firas. Den ena presenten är redan klar, men måste in till stan efter jobbet imorgon och komplettera med något finurligt.

Kvällen ser jag fram emot med spänning, vi ska hoppa bana! Tjohoo!

måndag 1 mars 2010

vårkänslor!

Härliga vårtecken i rabatten!


Har varit dåligt med bloggande senaste dagarna. Helgen är ju så kort och det är alldeles för mycket annat som ska hinnas med. Bland annat har vi varit på Mollis dop, som var ett jättefint vinterdop ute i trädgården, med snö och marchaller. Molli låg inbäddad i ett vitt fårskinn, med en vit overall med rosa vantar och tossor och rosa/vitrandig mössa. Såg ut som en riktig liten isprinsessa!
Av oss fick hon ett mjukisdjur i form av självaste Barbapappa, vilken storebror Ville blev väldigt förtjust i, samt en vit och rosarutig sommarklänning i beckobölja. Dessvärre var storleken "6 mån" precis lagom nu, vid 7 veckors ålder, så det blir till att byta!
Världens sötaste Molli döptes i helgen.

I lördags kväll var jag på fest hos Annika, det blev en riktig tjejfest med sminkning och hårfixning. Ute på Statt träffade jag min kära vän Fija, det var alldeles för länge sen sist! Hade roligare än på länge!

Gårdagens vårväder lockade ut både mig & J bland hönor och vattenpölar. Jag städade bilen och J passade på att damma av våra MC's. Jag förstår att det kliar i hans fingrar, jag blir själv sugen på att köra när solen skiner och våren närmar sig!
Håller mig dock kvar på marken och låter den mer erfarne J köra både MC och cross, han strålade som ett barn efteråt, så underbart att se honom så lycklig!
Familjen Em gjorde ett stopp i promenaden hemma hos oss och medan Molli sov i vagnen så for Ville runt och mekade med J i garaget, åkte snowracer med mig, plockade ägg, matade och klappade höns, samt gick på skattjakt.
Vi bor verkligen helt perfekt, håller tummarna på att vi hittar nåt liknande som är bara vårt!