lördag 30 januari 2010

Landtlif och loppis

Sockerburken passade perfekt på min specerihylla!

Idag har jag nästan inte vart hemma nånting. Körde iväg mot frida vid 11:30, vi hade bestämt oss för en liten utflykt ner till butiken Landtlif i Röaby, utanför Bräkne-Hoby. Gick där inne och pillade hur länge som helst, man vill ha allt, men tillslut köpte jag ett par emaljerade burkar, två dörrknoppar i glas och några hemmagjorda kolor som färdkost.

Är så nöjd med mitt emaljerade saltkar!
Frågan är bara, använde man verkligen sådär mycket salt förr i tiden?

Vi for vidare till Karlsson's, där vi till vår stora förtjusning såg att Lions loppis hade öppet.
Där inne gick jag minst lika länge och plockade på mig en hel kartong full av fina prylar!
Vi lämnade kvar våra saker för en snabbis inne på varuhuset, och jag hittade faktiskt en trälåda, stor och fyrkantig, med en massa fack i, för this'n that.
När vi sen skulle hämta prylarna och köra hemåt, hade de precis plockat upp och prismärkt en sak som fick mitt hjärta att slå ett extraslag och tjuta till av förtjusning..!
nämligen den "här" skylten av Marianne Westman (för visst är det väl hon?), är den inte underbart charmig?
Inte undra på att jag blev helt till mig, har aldrig sett en sån här ute på marknaden förut!

Slutligen en bild på de superfina dörrknopparna som jag ska ha till mitt vita linneskåp!
Billiga och snygga, endast 22;- /st!

malmö

måttligt jobbigt att bära på dessa kuddar i en stor kasse mitt i shoppingen, men vad gör man inte, de är ju så underbart snygga! bland dessa bilder kan man verkligen se min spretiga stil, 50-tals retro vs lantliv. men varför välja, när man kan få båda?

i fredags var jag ledig för att åka till malmö med kära lisa. egentligen var det synundersökning jag skulle på, men vad passar väl bättre än att slå ihop det med en liten utflykt och lunchdejt med lilla alex. vi träffas inte så ofta längre, så lunchen på chinan var den trevligaste på länge!

sen kramade vi varandra hejdå för denna gången och lisa & jag inledde vår shoppingrunda.
hittade 7 plagg på H&M, lite basgrejor som tights, linnen och t-shirts, cardigan och tröja, svart, som passar till allt och randigt, såklart. jag är om en zebra, ser konstig ut utan mina ränder!
hittade givet en massa annat smått och gott, som jag redovisar i bilder här nedan.


jag har dille på allt med träd- och växtsilhuetter, så när jag var inne på Bolagret och såg denna filten, som dessuom var sänkt till ynka 50;-, sa det klick direkt!

hittade ett par underbara änglavingar inne i min favoritaffär, systrarna grene. där inne finns precis allting, i en labyrint som aldrig tycks ta slut! billigt är det också och jag rekommenderar verkligen alla att besöka denna affär!


inne på bolagret hittade jag även detta luffarslöjdshjärta, som man säkert kan klämma fast ett och annat vykort på, men är även fint precis som det är!

torsdag 28 januari 2010

dagens datum

They're Easy To Handle When You Know How
(she makes you dance to every whim, at Christmas things get worse. You'll find one string tied to your heart, another to your purse)

onsdag 27 januari 2010

loppisrunda

Känner igen dessa, men kan inte placera, någon som kan hjälpa till?

Hittade 8 vinglas, fyra av varje sort. Behöver fler och det är kul att blanda!

Böjde till en liten "sweet" medans jag kikade på Robinson.

Fann även denna lila söta kruka som jag genast planterade i!

kunde inte motstå denna söta gräddsnipan!
mamma undrar var jag ska göra av allt jag köper, hihi.
tanken är att rensa ur lite då och då och sälja vidare till andra på loppisar.
det är ett evighetsgöra, att fynda perfekta saker på loppis och auktioner.
mycket av det jag har kan jag låta loppa vidare,
skulle tro att ungefär 2 saker av 10 kommer jag behålla till mitt alldeles egna hus sen.
först ser man guld överallt, sen inser man att det smugit sig in en hel del kattguld och ju erfarnare loppoman man blir,
desto mer rent guld har man med sig hem efter sina vaskningståg!
jag är väl fortfarande lite av en kattguldssamlare,
men desto mer tycker jag om mina guldklimpar!






molli med familj

Sötnosarna var i BLT idag!


Emma och Daniel, Karlskrona, fick den 6/1 en dotter Molli,
som vägde 3 920 g och var 52 cm. Syskon Ville.

tisdag 26 januari 2010

Yes

Har ni förresten sett att de säljer Yes i den gamla plastflaskan nu?
bilden har jag googlat fram.


Jaha, spinning efter jobbet, ska försöka hitta lusten, är lite svårt när man har suttit 8 timmar på jobbet och bara vill hem. Känns lite B att åka dit enbart för 30 minuters spinning, men coren va fullbokad denna gången också. Nä, lika bra att åka dit, vet ju att jag blir mycket piggare efteråt.
Inget planerat ikväll, såg fram emot House, men det blev jag snuvad på, för det va inte säsongsstart förrän nästa tisdag. Undrar vad Elina och Richard ska göra?

rumpchock!


Kolla 10,40 min in i filmen för ett gott skratt!

måndag 25 januari 2010

ralf!


Helt otroligt, vilken morgon! Ralf är i Morgonpasset och hela min måndagmorgon är gjord!

Och som grädde på moset, dom läste upp min fråga till Ralf! :D Han har ju blivit pappa nu och min fråga var om dottern Elvira var lik honom. Det visade sig att hon var väldigt lik, "det är så likt så det ör overkligt" hon hade hans mun och näsa. Förresten så ska jag inte missa när Ralf är med i "Dom kallar oss artister" om några veckor*. Lyssna på hela intervjun, eller bara min fråga här. Välj Morgonpasset i P3, måndag 25 januari och bläddra till del 5, och spola fram 16 minuter!


*ons 10 feb 20:30 Dom kallar oss artister
Del 4 av 8. Ralf Gyllenhammar från Göteborgsbandet Mustasch är svensk hårdrocks störste underhållare, och har övertygat på de flesta svenska scener värda namnet. Nu är det Finlands tur. Dom kallar oss artister följer med Ralf och Mustasch på turné i ett vintrigt och mörkt Finland. Ralf berättar också om sitt största musikaliska minne, framför tv:n som nioåring. Han tipsar dessutom om sina musikfavoriter just nu.
* Även i SVT1 11/2, SVT2 12/2 och SVT2 14/2

söndag 24 januari 2010

helgen

Kall morgon i Boråkra.

Har hunnit med mycket idag för att vara en söndag innan 12.
Började med att städa ur lilla rummet på övervåningen, som jag proppat in massa skit i och bar upp det på vinden. Såg stöket där uppe och fortsatte städningen där. 40 minuter senare sover J fortfarande, så fortsätter med att göra lite kaffe, tända i köksspisen, slänga in en maskin tvätt och gå ut till hönsen. Dom är så söta när dom hoppar runt i snön och tycker det är lite halvobehagligt.
Hönsen verkar ha fått vårkänslor!

Igår var vi bjudna på kåldolmsmiddag hos faster på Hasslö. Hela stora familjen avnjöt dessa hemmagjorda rullisar och tiden bara sprang iväg! Gosade med Elin, som kommit på ny grimas och till allas stora förtjusning gjorde denna hela tiden, och kikade på en massa bilder från 70-80-talet. Härligt med gemenskap!
Innan vi åkte hem körde vi inom farfars, för jag skulle låna juicemaskinen och när jag såg alla minnen så bubblade känslorna över och det blev bara för mycket. Allt kändes bara så hopplöst när jag insåg att jag aldrig kommer få J att flytta dit, hur mycket jag än vill. Det gör så ont i hjärtat att inte kunna ha detta fina hus i släkten, och att inte få bo nära familjen. Tänk va skönt att ha mamma på 5 minuters cykelavstånd när sällskap eller en barnvakt snabbt behövs. Eller att bara kunna ta en promenad i Sandvik med paps.
Varför måste mina önskemål stå tillbaka, varför är det så mycket viktigare att du trivs?
Kvällen avslutade jag hos Em och barnen. Så underbart, älskar henne och ungarna!

fredag 22 januari 2010

hästjympa

Får bli en bild på Milton och John till detta! Bilden har jag hittat på google.


Ridningen gick över förväntan igår, så lycklig! Brydde mig inte om att byta, utan gav mig den på att jag skulle klara rida Löwis. Så, med lite hjälpmedel och ett bra grundtempo var det en helt annan häst och han visade smakprov på den hopphäst han är!

Vi övade studsar och det är verkligen skitkul när allt flyter på. Testade att ta bort studsen mellan 3:e och 5:e och oj va många av hästarna som vägrade eller kom av sig! Det gällde att trycka till där fjärde hindret skulle varit, så förvandlades hoppet till ett extra galoppsprång istället! Mycket spännande och lärorikt!

onsdag 20 januari 2010

drömmen om ett hus fortsätter

Drömmer om att ta över fafa o famos hus.
Är dock totalt nerröstad och dumförklarad av J, suck.
Ser bara en miljon möjligheter med huset, det ligger dessutom perfekt.
Nära till havet, affären, dagis och skola.
J vill bo kvar i hyreshuset tills vi hittat drömhuset, men jag vill köpa ett hus och betala till oss, för att kunna leta efter drömhuset i lugn och ro.

Ingen vet ju hur lång tid det tar att hitta drömhuset, men jag hade velat sätta en gräns på slutet av sommaren. Har vi inte hittat det då så köper vi farfars och bor där och renoverar och kollar efter drömhus i lugn och ro. Som det ser ut nu så letar jag frenetiskt och kollar på hus som egentligen inte är perfekta, bara för att jag känner den här stressen att jag vill ha ett eget hus NU, dels för att det är bara VÅRT och dels för att jag känner att pengarna hela tiden rullar iväg till ingenting. Vi betalar ju 6000 i kallhyra och det tillkommer räkningar på det på säkert 2000;- iallfall, så varje månad förlorar vi 8000;- på något vi hade kunnat lägga på oss själva om vi ägt ett eget hus.

Det är inte lätt att vara så olika!

måndag 18 januari 2010

farfar r.i.p

Ikväll dog min lilla farfar.
Farmor stod där och väntade på honom, sträckte honom handen.
Jag kan se dem gå där hand i hand, vid den steniga stranden på Arpö Kalv.
Ler för mig själv när jag hör farfar berätta om när farmor och hennes väninna rev staketet på dansbanan, "nu ska Snoddas sjunga Hadderian, braaak!"
Eller när farmor dängde den frysta kycklingen i huvudet på pappa, mitt under "Surfing Bird".
Det finns så många historier runt farfar och farmor, att man kan inte minnas de annat än med ett stort leende. <3

söndag 17 januari 2010

dagens auktion i korthet


Haft en intressant dag på auktionen, fyndade både det ena och det andra och träffade dessutom Ellis med familj! Vi satt och småpratade, med utroparen i bakgrunden, för att lite då och då vifta med näven i en oplanerad budgivning. Det resulterade bland annat i ett stycke älgkrona.

Vad i hela fridens namn ska man med det till undrar man kanske då, men den gjorde sig faktiskt riktigt snyggt i retrodelen av köket!

Tillbaka till Johan Falk!

lördag

Maxi reade ut dessa fina luffarslöjdskorgar för halva priset, 35;-!
Köpte en till mig och en till mor!


Idag har jag städat och haft mig. Diskat av alla loppisfynden från förra helgen, bytt köksgardiner, målat, planterat om alla julgrupper och en massa annat pillerill.
Vid 17 åkte vi till Elina & Richard, där killarna skulle träna, så Elina och jag gick Rödeby runt medans.
Sen hämtade vi Linus, klädde på oss 3 lager kläder och traskade bort till Rödebybacken, bara för att upptäcka att de släckt, så vi åkte två gånger i en liten backe bredvid, sen ville Linus hem.
Vi lördagslyxade och delade kebabrullar, som för övrigt är typ en meter långa, och kollade på film, Just Friends. Brukar inte gilla komedier, med här skrattade jag nästan hela filmen igenom!

Imon ska jag på första auktionen sen i somras, ska bli så roligt! Nu när det inte är några turister här så blir priserna billiga och man kan få både det ena och det andra för en tjuga!

fredag 15 januari 2010

ridning & antikrunda

Ni missade väl inte Antikrundan igår?
Som jag har längtat efter det programmet, och när det så äntligen ska börja sändas igen så är det mitt under mitt ridpass. Djup suck!
Men lösningen kom fortare än anat, nämligen i måndags, när Lottis annonserade den nya hoppgruppen, med ridtid 18:30-19:20.
Lyckan blev dock kortvarig, när jag under gårdagens ridning inåg att jag hamnat i en nybörjargrupp! Tanken var nog inte att det skulle vara det, men det var just så det kändes!
Det var totalt kaos, hästar överallt!
Alldeles för många ekipage och folk som inte kunde hantera sina hästar.
Inklusive mig då, för mig hade hon satt på Löwis, en stor och tung hopphäst som bara en enda person behärskar rida harmoniskt, nämligen Lotta i min fd grupp. Därför har jag varit befriad från honom och istället haft lite mindre hästar, pigga, framåt som man har koll på och funkar ihop med. Löwis och jag är som Tom & Jerry, inte synkade för fem öre.
Så, nästa gång ska jag se till att byta häst, för det är inte meningen att både häst och ryttare ska sitta och pinas bara för att man blivit tilldelade varandra!
Dessutom betalar jag dyra pengar och då vill jag inte ha en häst som jag aldrig kommer funka ihop med! Fy och blä, jag hoppas verkligen allt klaffar nästa gång, för annars byter jag tillbaka till min gamla ridgrupp.
Ska ge det ett par gånger till..
Hursomhelst, jag hann hem till momo & mofa lagom för kaffe och Antikrunda. Mofa hade köpt semlor som vi smaskade i oss, mums!
Sen tog jag mig friheten att duscha,
för där hemma var det inte uppeldat och det fanns således inget varmvatten att tillgå.
Aldrig har väl en brun våtrumstapet med tillhörande bruna inredning varit så tillredsställande!
Bara det att kunna stå upp och duscha och slippa oroa sig för att varmvattnet skulle ta slut! Lyx!

tävlar

Idag har är jag med och tävlar om en underbar knythissgardin hos Årstidens Bästa. Kika in till henne om du är intresserad av intredning och blommor!

torsdag 14 januari 2010

inredningstorka

Den fina kudden som Mysan sydde till mig har gjort succé blan gästerna där den står i hallsoffan och sprider ett stort leende på besökarnas läppar!

Suck, inredningsfingrarna har gått in i dvala efter julpyntandet och det enda jag har gjort senaste tiden är att plocka ner alla tomtar och röda julsaker. Lämnade dock mina nyinköpta stora vita julstjärnor uppe, samt julgranen, för den är så underbar. Allt annat ville jag ha ut.
Har inte pysslat med någon speciell inredning, bara städat vanligt, har liksom ingen inspiration och jag har inte heller orkat kolla in alla andras underbara inredningsbloggar heller, för jag blir bara deprimerad över vilka fina hus och möjligheter de har när man själv sitter där med sina sårskorperöda bröstpaneler och inte kan fixa som man vill.
Så, där kom jag nog på anledningen till min inspirationstorka. Jag tror dock den släpper i takt med att våren kommer, för jag har bott här i 1,5 år nu och inspirationen kommer och går, så det finns ett vitt hopp bakom skorpan!

onsdag 13 januari 2010

tråkig onsdag

Vår snöiga infart.

Godmorgon alla! Va skönt det var att höra att det gick bra för Linda och att en liten tjej tittade ut! Nu ska det bli roligt att följa deras liv som nyblivna föräldar på hennes blogg!

Själv sitter jag på jobbet och inser att veckoansvarig har satt mig på typ alla uppgifter, men va bra, då kan ni andra gå hem nu då, så sköter jag det här! Suck..

Igår var jag duktig och tränade spinning, vilken kondis jag fått, pallade vara med hela passet, med ökning av motstånd och allt! Coren efteråt var sådär, tjejen var ny på passet och verkade vilja få med allt på en halvtimme, så det kändes som att vi bara ändrade ställningar hela tiden istället för att träna mage/rygg.
Men jag är ju van vid Annikas lugna tempo, så jag ska ge det en chans nästa tisdag också, då vet jag ju vad som väntar och kanske hänger med i svängarna lite bättre. Känner faktiskt lite i magen iallfall, så så illa kanske jag inte hängde med trots allt.

Imorgon är det rida igen, Lottis skickade ut mail om att hon skulle starta en ny hoppgrupp för vuxna och den anmälde jag mig i. Vet dock inte om den börjar redan imon, eller om vi rider tidigare, för det fick vi också sms om. Men jag har inte hört någonting om någon faktisk ändring, men det är väl lika bra att dubbelkolla innan man åker dit, är ju inte alltid all information når ända fram.

måndag 11 januari 2010

besök

Sitter och tittar på Familjen Annorlunda och funderar på om jag inte vill ha 3 kottar trots allt. Har alltid tyckt att två barn är jämnt och bra, men det är rätt mysigt med en stor familj! Men, men, det behöver jag inte fundera på nu, även om jag blev väldigt sugen idag när Frida med familj var här. Leon är ett sånt charmtroll, sitter och skrattar och gör miner och Natasha är så stor och förståndig, känns ju som det var igår hon var liten!


Fick en present av Frida också, så gulligt!

Drack lite kaffe och gosade med Leon, sen gick vi tjejer ut och åkte snowracer medan killarna myste vidare framför teven.
Det var så kul att vi pratade om att åka till Alljungen en dag, hade vart riktigt mysigt! Åka pulka, grilla och umgås!

Nehej, nu måste jag packa ihop träningskläderna, ska med Annika på spinning och core imorgon. Nu får det vara slut på "juluppehållet", nu ska konditionen ökas! J ska också få ett träningskort på Loket, så då kan jag börja styrketräna tillsammans med honom, blir inte av att jag gör det ensam. Okej, nu hittar jag allt utom min ena joggingsko?

mer presenter!

Hur söta arbetskollegor har inte jag då? När jag kom till jobbet i morse stod det ett fint, brunt paket där och Annika hade ett stort leende på läpparna! Innuti fanns en superfin plåtburk från Mairo! Jag blev så glad, den passar perfekt i vårt lantliga kök!
Sen när jag träffade Kinga så halade hon upp ett litet paket innehållandes ett sött silverhalsband med två hjärtan! Vilka vänner man har! Tack söta ni!! <3

söndag 10 januari 2010

Loppisfynd

Några av fynden från loppisrundan igår.Assiett Uppsala Ekeby.
Omärkt keramik. Har googlat förgäves, så om någon känner igen/vet något om detta, kommentera gärna!

Finast idag, sillburk från Schramberg, kommentera gärna denna också, då jag inte hittat någon info om denna heller.


Alla fynden samlade.



Firandet av 27 årsdagen

Kan bara konstatera att jag har en helt underbar familj! Älskar min och J's släkt så otroligt mycket! Det har vart folk här från 15 tills för en stund sen och firat, ätit semlor, druckit kaffe och umgåtts och det har verkligen varit en av de bästa dagarna! Jag har fått massor av gulliga sms och meddelanden på Facebook, det är så kul att folk är så omtänksamma!
Trots att jag fyllde ojämnt så fick jag presenter, massa pengar, Lemmy's självbiografi "White line fever", Paris Hilton's "Heiress", jättefina blommor och porslin! TACK allhopa!

Nu sitter vi och slappar framför "En annan del av Köping" och äter smörgåstårta och 21 ska vi kolla på premiären av Johan Falk's GSI, den ska vara väldigt bra har vi fått höra.

födelsedag


Ihh! J lyckades verkligen överraska mig i morse! Och uppenbarligen gjorde jag samma med honom, för han trodde jag skulle sova jättelänge och skulle därmed hinna med sina förberedelser. Så när jag kom ner från övervåningen kom han med 2 paket som han fått slå in i all hast. "Jag trodde ju du skulle sova länge idaag! Jag skulle ju sjunga och ge dig frukost på sängen och sen trodde jag att jag skulle hinna köra till affären och köpa blommor till dig!"
Åh, denna underbara man!
Han hade köpt ett nytt glassmycke, för det jag fick i julklapp kanade ju i golvet och gick i tre delar när jag hunnit använda det två gånger. Så jäkla klantigt, men paps lyckades klistra ihop det, men det blev ju ränder där sprickorna var, hade det inte vart glas så hade det blivit bättre. Men det behöver jag ju inte fundera på längre!

I det stora paketet var jag väldigt nyfiken på vad han fixat, eftersom vi pratat om att köpa en stereo från Tivoli ihop! Så jag blev riktigt förvånad när jag rev upp pappret och såg att det var värmefilten från OBH Nodica som låg där i! Den jag ville ha i julklapp, men som var alldeles för dyr! Jag va tyst så länge så J frågade om jag inte ville ha den? Jo, men den e ju å dyyyyr pep jag fram. Så söt är han, när han tänkter på mig och hur mycket jag alltid fryser när han inte hinner elda ordentligt!
Men den finaste presenten av dem alla kom han med igår, inlindad i en filt! Jag fick mina aningar direkt och vågade knappt ta bort det bruna tygstycket! Där under låg en KITCHEN AID! Ahhhhh!!! Den hade han varit och hämtat innan han körde hem från isvaksdykningen, så jag anade ju ingenting!
Den är så vacker, det finaste och (dyraste..) inredningspryl jag har! Men jag får inte ha dåligt samvete för att vi har kostat på oss detta, den kommer ju följa oss i många år, det är ju kvalitet som håller! Så, nu får det vara nog med det dåliga samvetet, nu ska jag bara njuta till 100%!
Fick chansen att testa den igår också och den var inte bara snygg utan funktionell till tusen!

Förenade nytta med nöje eftersom vi var barnvakter åt sötnosarna hemma hos Tilla o co. Så vi släpade med alla ingredienser, inklusive bakmaskinen, dit istället och så bakade jag hela kvällen, omgiven av två underbara barn! Kan det bli bättre?

Idag blir det till att ordna de sista förberedelserna inför kalaset kl 15. Dammsuga klart, plocka undan, fixa semlor osv. Ska bara njuta av frukosten och lägga upp lite bilder först.

lördag 9 januari 2010

döden i väggen

Dammsugit och plockat undan i nästan hela huset medans J har tvättat bort liklukt i köket.
Det började lukta illa för ca 2 veckor sen och då trodde vi att det var avloppet, eftersom de tagit bort toalettstolen för renoveringen och satt för hålet med en strumpa..
Men när J kollat upp och donat lite, så luktade det fortfarande, fast inte från trappen denna gången, utan från skafferiet. Då drog vi oss till minnes att det vart en råtta/mus som gnagt innifrån väggen i skafferiet, men när vi täkte efter så hade vi inte hört den på ett tag.
Gissa om lukten blev hundra resor värre nu när vi visste att det var ett as som låg där och stank!
FY!! Så, idag kom äntligen J på hur han skulle bryta sig in i väggen och mycket riktigt, där låg det en stor, äcklig, stendöd råtta. BLÄ! Så nu har har skrubbat med klor så den mesta av lukten är borta, men det kommer nog dröja ett par dagar innan den är helt borta.
Tur jag har honom, så jag slapp göra det själv, för då hade jag nog spytt. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara hur ett dött djur luktar, men det var något av det värsta jag varit med om! Hoppas alla andra slipper vara med om det!

loppisshopping

Har precis kommit hem från en hejdundrande shoppingrunda på Kupan och Fyndhörnet, hittade hur mycket fina saker som helst!
Sånt gör verkligen min dag, att få lulla runt i secondhandbutiker med billiga priser och fynda en massa prylar och pinaler!
Egentligen måste jag börja baka inför imorgon, men det är ju så tillfredställande att sitta i solen vid bordet och packa upp sina fynd! Har en liten bok där jag fyller i pryl och pris, kan bli ett kul minne! Ska se om jag kan få upp lite bilder på de finaste sakerna sen!

fredag 8 januari 2010

vildsvin i pulkabacken

Nu har jag äntligen fått träffa mini-em! Hon va världens sötaste lilla tjej, helt perfekt låg hon i mammas famn och sussade med en nöjd min. Ville, 2,5 var helt lyrisk över sin nya lillasyster när han visade henne för mig. Sötnosar!

Ikväll har vi haft Elina, Richard och Linus på besök. Kikade på Let's Dance och svullade i godis, mums! Vid 22 gick vi ut och åkte pulka ett par gånger, mer hann vi inte för vildsvinen var och bökade i skogen bakom, så vi skrämde upp varandra och stackars Linus, så vågade vi inte gå upp i backen mer. Äckliga grisar! Tycker dom är så läskiga!

Ska lägga mig snart, så jag kommer upp i tid imon. Måste hinna städa och baka lite inför kalaset på söndag.

förvirrad

Känner mig som en förvirrad tant idag! Glömmer bort namn och vad vi planerat i helgen, gör fel och glömmer bort saker i jobbrutinerna som jag gjort 1000 gånger innan utan att göra fel! Får för mig att det är tisdag, kan inte koncentrera mig och känner mig allmänt off! Vad är det som händer??
Fattas bara att jag glömmer bort vart jag ställde bilen i morse..

Näe, nu vill jag faktiskt inte vara kvar här längre! Jag vill vara ute i det fina vädret och åka skridskor och promenera på isen, som de andra gör här utanför fönstret! Orättvist!

Utsikten från mitt fönster, jag vill ut dit!

Vad ska vi hitta på ikväll nu då? Undrar om vi har bestämt nåt som jag glömt bort?
Imonkväll ska vi passa barnen iallafall och ikväll ska J jobba, men innan dess?
Elina, lite snowracer och skräckis?

torsdag 7 januari 2010

drygo

Ridningen gick sådär idag, hade en ny häst som, precis som shakira, är lite "special".
Tar mer än 50 minuter att förstå sig på henne. Vi får väl se hur det går nästa torsdag, då är jag lite mer förberedd på vem jag sitter upp på.

Usch, gillar inte alls min ridgrupp just nu! Är speciellt en tjej som skapar dålig stämning, förstår inte vad problemet är? Beter sig som folk gjorde på högstadiet! Suck! Kan inte alla bara vara vuxna och trevliga mot varandra?

Känner mig helt utanför och nu va det extra jobbigt när inte Fija är med. Hon har ju slutat rida, så jag hoppas verkligen inte att den här tjejen fortsätter bete sig som en dryg fjortis, för då pallar jag inte vara kvar i den gruppen!
Det ska kanske bildas en vuxenhoppgrupp lektionen efter vår, tror jag hoppar in i den istället isåfall. Lättast hade varit om hon bytte grupp, för alla andra är trevliga.
Vet att jag inte borde bry mig, men jag mår så dåligt av sånt här! Därför jag absolut inte skulle kunna jobba i kundtjänst, med folk som är sura och dryga mot en. Om jag måste ringa en kund nu, så förstör det hela min dag om han är otrevlig! Det är verkligen jättejobbigt, hade vart så mycket skönare om jag kunde låte det rinna av mig bara. Lite skinn på näsan hade inte skadat heller, blir så trött på att vara en blyg mespotta ibland. :(

Bilden lånad från Stall Rapid.

Inte den mest smickrande bilden, men det här är iallafall Lady.

fettisbullar och nya kök

Skönt var det med en ledig dag mitt i veckan! Fick inte så mycket städat dock, åkte ut till papsen och fikade fettisbulle och planerade köket istället. Han och mor har tröttnat på det gamla som de renoverade nångång på 90-talet. Ne, ny fläktkåpa i rostfritt stål, nytt kakel och lite nya köksluckor så blir det finemang!
Bror hade kanat av vägen påväg till momo och snurrat ett helt varv, över vägen och landat nån meter från ett stup, snacka om änglavakt! Inte en skråma på varken bil eller bror!

Sitter och letar efter Em's bebbe på Webbisar typ 5 ggr i timmen, men ingen bebis finns att skåda. Är så nyfiken! Tror dom får komma hem idag, då ska jag se om jag kan kika på dem genom fönstret, för jag får ju inte träffa dem förrän min förkylning har blåst över. Himla skit att man skulle åka på det igen!

onsdag 6 januari 2010

bäbis!!

Greppade nyvaket mobilen och såg ett sms i rutan, öppnade det, läste fösta raden och gav till ett långdraget tjut som fick hela huset av vibrera!
Em fick sin lilla bebbe inatt!
Och det blev ev tjej, som jag trodde! Em va helt övertygad om att det var en kille, men jag sa det att det måste va en tjej, för den har ditt humör där inne!
Är så lycklig så jag måste berätta innan jag spricker!
Iiiiiiihhhhhhh!

tisdag 5 januari 2010

kvällen

Våra oerhört snygga män, påväg ut i pulkabacken.

Blev ingen Kitchen Aid idag, vi hade helt missat att detta är som en vanlig lördag, så alla affärer vi skulle till hade redan stängt. Körde till Maxi istället och köpte lite ingredienser till bakad potatis, med en räk- och en skinkröra.
Elina, Richard & Linus kom vid halv 7, och då hade J lagat klart den mesta av maten medans jag städade undan. Teamwork! Blev så jäkla gott, älskar när han tar fram kocken i sig!
Efter maten gick vi allihopa ut och åkte snowracer och gjorde snöänglar, fast Elina gjorde en snödjävul istället, haha. Försökte fota ute i snön, men med autofokus vägrade den hitta fokus, i och med att det snöade, så blixten bara flackade runt utan att ta någon bild. Så jag fick ställa in den manuellt istället, så det ska bli intressant att se om jag lyckades få någon bra bild. Blir ju lite som att forta med en gammal hederlig systemkamera, fast lite pilligare.

Ikväll blir det sängen tidigt, fasten vi är lediga imorgon. Vill inte sova bort hela dagen, har mycket att göra här hemma. Ska försöka baka lite bullar & kakor och få lite undanplockat, tänkte fira min födelsedag med en liten fika för släken på söndag.
Godnatt!


Nu ska vi intill Cervera och köpa vår födelsedagspresent! Vem är världens lyckligaste just nu? JAG! :D

c-vitaminer hitåt!

Köpte mig en Riesen till eftermiddagskaffet, så gott! Men jag var nyttig också, 2 clementiner slank ner innan. Måste försöka få i mig lite mer c-vitaminer än vanligt nu när jag fick tillbaka den eländiga förkylningen. Får ju inte träffa Em's bebbe förrän jag är frisk! Turligt nog är den än så länge kvar i magen, 8 dagar över utsatt datum. Kommer du snart eller? Alla längtar!

filmkväll


Näe, nu vann jag igen! Andra gången jag vinner biljetter till KHK’s matcher, kanske lika bra att gå imon då? Kanske ska passa på att köpa en lott, eller delta i någon annan utlottning nu när jag ändå verkar ha turen med mig?
Ikväll blir det eventuellt mat och film med Elina och Richard, blir X-men trilogin nu när vi kikade på X-Men Origins: Wolverine nu häromdagen. Har redan sett dem ett x antal gånger, men vem vill inte titta på Hugh Jackman en gång extra..?

söndag 3 januari 2010

filmkväll och ny musik!

Nyssen hemkomna från Elina o Rickard där vi blev bjudna på en supergod köttfärs/tacopaj, den måste jag göra nån gång!
Efter lite lek med Linus bilbana kröp vi ihop under filtarna och startade The Haunting In Connecticut, som Elina och jag sett fram emot med skräckbladad förtjusning! Den va riktigt bra, skrämdes på helt oväntade ställen, så vi ylade ikapp hon och jag, till killarnas stora förtret, haha! Kolla in trailern!

Ett lyssningstips för dig som också gillar 50-tal, tyska bandet The Baseballs. Du kommer älska deras version av Umbrella! Kolla videon!
Det är så många fler än jag som är födda i helt fel tidsepok! Killarna har gjort en hel skiva med nutida låtar i Rockabillystil, med bland annat "The Look", "Hey There Delilah" & Katy Perrys "Hot'N'cold". Låter det intressant? Jamen logga då in dig på Spotify och lyssna på hela skivan, The Baseballs - Strike!

renovering toa




Va inne på bloggen och sniffade, men kom inte på nåt att skriva om..
Har möblerat om lite smått idag, gått igenom garderob och byrå, sorterat, slängt och stoppat undan på vinden. Har alldeles för svårt för att göra mig av med saker, suck.
J och Stefan håller på att renoverar lilla toan igen, efter uppehåll för jul och söndrig panna.
De har bestämt sig för att vi ska byta till en pelletsbrännare istället. Säger inte mig så mycket mer än att kostnaden kommer bli 3 gånger större, iochmed att vi fick köpa så pass billig ved.
Suck, orkar inte engagera mig, vill bara ha ett eget hus nu.
Håller just nu bara tummarna på att dusch/toa nere kommer bli klart snart, de ska dra rören till avloppet idag. Men jag antar att det kommer dröja fram till hösten, för allting tar ju alltid så lång tid. Är så trött på att duscha i badkaret nu!

fredag 1 januari 2010

Fira nyår med ett dopp!

Sådär, då var 12 slaget avklarat! Åkte in till Karlskrona och kikade på det stora fyrverkeriet inne vid Bortmästarekajen. Riktigt fint var det. Lite synd att det var så disigt dock, för lite av effekterna försvann. Nu sitter vi och kikar på Mr & Mrs Smith, för typ 3:e gången.
Verkar som att Em's bebbe valde att vänta tills 2010 tros allt! :D
Finaste bilden! Hihi, nej, ska man fota raketer ska det vara med stativ och lång slutartid.
Dom här dårarna var ute och sprang på isen under 12 slaget, hoppade, gjorde snöänglar och härjade.
Gå in för helvete, innan ni trillar i hinner jag tänka och så "plupp" så ligger alla 3 i en vak, mitt ute i Borgmästarefjärden!
Påväg ut är även 2, uppenbarligt dumma, brudar, som istället för att vända och springa tillbaka när de ser att killarna är påväg upp ut vaken, istället fortsätter ut med sina strumpbyxor, kort korta kjolar och 10 cm's klackar!
Och vad händer? JO, dom går också ner sig i en vak! Vad tänker folk med egentligen?
Herrejesus var nervös jag var, stod där på helspänn, innan jag såg att killarna snabbt var där och drog upp dem! Kändes som en evighet innan allt var över, fast det i verkligheten bara rörde sig om högst ett par minuter från att killarna gick igenom, tills att de två tjejerna blev uppdragna igen.
Nu när allt gick bra, så passar jag på att roa mig på deras bekostnad och påpeka att de formodligen var först med att ta årets första dopp..
God fortsättningen på natten!