fredag 31 juli 2009

31 juli 2009


Känns som att dessa bilder får summera denna arbetsveckan. Familjen på besök, Alice i Underlandet picnic i trädgården med koppar och fat som inte alls matchade.
Barnpassning av Tilla-avkommor, Jonathan tog Molgan, körde traktor, åkgräsklippare och mekade med bilar medans jag ansvarade för Minou. Vi fick såklart göra dom tjejiga sakerna, som att laga mat med Minou på armen, vilket gick oväntat bra med tanke på ovanan. Jag drog ut ett stort täcke och tänkte att hon skulle sitta där och tugga kex medan jag donade med maten, men icke. Det gick bra i början, men sen kissade hon på golvet i ren protest. Medans jag torkade upp så kröp hon iväg och jag hittade henne halvvägs ute i korridoren påväg mot killarnas motorlekar. Tur att hon inte hittat den högre växeln ännu..
När jag sen skulle sätta ner henne på filten igen så skrynklade hon ihop sitt söta lilla anlete och utbrast i en hög, långdragen ton innan den ilskna låtsasgråten bröt fram. Jaja, sitt här på armen då! Här, smaka en räka! OJ va mumsigt! *slurp sa det*

Efter maten skulle vi promenera bort till Em o co. Problemet var bara att lilla fröken ätit glass med alla kläderna. Men det löste sig då jag kom på att jag minsann hade lite gamla, gamla kläddon som jag ropat hem på auktion nåt halvår tidigare och en av klänningarna passade perfekt tillsammans med blöjjan hon skulle haft när hon bestämde sig för att kissa på golvet.

Ville blev helt lyrisk och skulle kramas och bära och dona, det var ju bara det att han inte riktigt förstod hur stark han faktisk var! Men under våra hökögon gick det bra. När vi sen skulle gå in, gick han i taket igen och hoppade runt värre än Pippi Långstrump på speed och sjöng "Ja momo leva" på högsta volym. Minou satt tyst och tittade med stooora ögon innan hon själv stämde in i sista versen.

Åhh, kan inte bärga mig tills jag får vara barnvakt nästa gång! :D

tisdag 28 juli 2009

hus & nätauktioner






Åkte iväg till Jämjö med älskling för att hämta sängen jag vann på Tradera. Blev ju lite dyrare än jag tänkt från början och sen när man kommer dit och ser att 1. sängen är en enda rosthög och 2. den är typ 60 cm bred och inte 90 som jag trodde, då blir man rätt besviken. Men men, det var inget att misströsta för jag såg massor av möjligheter. Förmodligen var det bara jävligt mycket ytrost och det slipar/blästrar man lätt bort och sen dona lite och avslutningsvis måla den i en svart järnfärg. Blir super!
Sen hade han ju en gammal DBS stående på gården, från 80-talet, med bockastyre, bakåttramp och allt, som vi fick för bara en hundring också, så nu har han äntligen en cykel så kan vi cykla tillsammans!

På vägen dit stannade vi till i Ramdala där den underbara gården är till salu. Eller ja, huset är underbart, för de andra byggnaderna var rätt illa åtgångna. Blir mycket pengar för den som tillslut köper huset, inte nog med ett utropspris på 2,4 mille och energikostnad på 70 000;-, man måste renovera klart i huset och även ladan, om man nu hade i åtanke att faktiskt använda den.
Hursomhelst, jag skulle ju berätta om den underbara svarta hingsten som stod där i hagen, så stolt och egensinnig. Nej, jag säger inte mer, bara titta på bilderna och njut! :)

måndag 27 juli 2009

Auktion





Var på auktion med Tilla & barnen igår. Tiden bara flyger iväg när man sitter och väntar på de utrop man spanat in och hux flux så har hela dagen gått!
Hittade lite smått och gott, bara en av sakerna jag spanat in från början dock, en plåtburk från Mazetti med glaslock, så underbar! Sist jag spanade in en sån på auktion gick den för över 300 spänn så jag var rätt nöjd med att punga ut med 180 riksdaler.
Det mesta andra var riktiga impulsköp, när handen likom flyger upp av sig själv och så vips, så har man ropat in 3 gamla radioapparaturer för 180;-. Fast oftast e det dom man är mest nöjd med, fick tex även tag på 2 par Doc Martens för 130:-! Det roliga var att ett av paren var helt nya och att det ena satt perfekt på mig och det andra paret satt perfekt på darrling.
Var också med och bjöd på en gräddkanna från Ostindia, eftersom jag vet att det är just DEN som min kompis Sara saknar i sin samling. Men eftersom jag inte visste hur mycket hon var beredd att ge så stannade jag på 220;- så man inte stod där med skägget i brevlådan sen. Det är helt sjukt billigt och just nu ångrar jag att jag inte bjöd mer, för den kostar ju för tusan minst 800;- som ny! Var uppe på Kosta Outlet och då kostade den lillagrädkannan 500;-!! Usch, ångest! Så jäkla dumsnål man är ibland alltså, suck..

tisdag 21 juli 2009

Semester

Sitter på jobbet igen efter ännu en härlig semestervecka. Har en kvar på lager som ska tas ut nu i sommar, sen två som ska sparas till Thailandsresan senare i vinter. Längtar!!

Har bland annat varit i Kristianopel hos Jonathans familj och njutit av de få fina dagarna som veckan erbjöd. I fredags firade vi Carina och då kom Tilla med barnen. Lilla charmtrollet Minou smälte Jontes hjärta och de satt tillsammans en lång stund och filosoferade över livet. ^ - ^

Mattis och Anni var där på besök hela veckan och vi har hittat på en massa skit ihop. Åkt MC, badat, pimplat vin, shoppat, ätit gott och jagat lite kossor. Förstår inte att två motorcyklar kan vara så intressanta och goda att slicka på!

Igår insåg vi att trädgården var proppfull med bär och annat som måste skördas innan sniglarna
fick i sig allt samman. Så det var bara att hoppa i stövlarna och ut med bukar och långa fingrar!
Jag fick ihop ungefär 500 gram hallon, det är ett dåligt år bland hallonbuskagen i år. :/

Däremot svarta vinbär fanns ett helt överflöd av och tillsammans plockade vi 6 kg som vi ska göra saft av ikväll. Förra året försökte vi oss på att göra flädersaft men den blev jäst och allmänt misslyckad, så jag håller tummarna på en lyckad safttillverkning i år! :D



Sitter och småtittar på en restresa någonstans till värmen. De flesta ligger runt 3000;- desvärre.
Hade vart fint att hitta nån för 1500-2000;-...
Verkar som att Jonathan inte är allt för svårövertalad att skippa Gotland och byta till ett utland istället, när jag sa att det kostar ungeför lika mycket..

Turkiet är ju garanterat varmt, men jag gillade inte riktigt det landet. Kanske var det för skabbhotellet vi kom till, eller att all mat smakade bajs och shoppingen var urdålig. Eller så var det bara så att jag hade Thailand färskt i minnet och då blir det mesta en meningslös blekfis i jämförelse..
Hade kanske funkat igen om man åkte till ett annat ställe än Alanya.
*kikar runt lite*
Side verkar vara fint och dessutom bra för barnfamiljer, vilket var intressant, för jag ska ta upp diskussionen igen runt en eventuell resa tillsammans med Em o Daniel. Hade vart så grymt kul att ha lilla Ville att leka med! :D
Ska ringa henne och prata lite. ..